Erişilebilirlik

Kış Olimpiyatlarının Galibi Almanya


Torino’da yapılan 20’inci kış olimpiyatları sona erdi. Bu yılki olimpiyatlarda en fazla madalyayı Almanya kazanırken, ikinci sırada Amerika yer aldı. Madalya sıralamasında üçüncülüğü ise Avusturya aldı.

Olimpiyatların son gününde bir basın toplantısı düzenleyen Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge, Torino’daki organizasyondan son derece memnun kaldığını söyledi.

Jacques Rogge, İtalya’daki sonuçlardan memnun olduklarını söylerken, Torino Olimpiyat Komitesi’nin Başkanı Valentino Castellani de, İtalya’nın 20’inci kış olimpiyatlarındaki ev sahipliği sınavını başarıyla tamamladığını söyledi.

Castellani, organizasyonun beklenenden daha iyi sonuç verdiğini söyledi ve Torino örneğinin, kış olimpiyatlarının geleceğini daha da aydınlattığını belirtti.

16 gün süren kış olimpiyatlarında Almanya toplam 29 madalya aldı. Bunlardan 11’i altın, 12’si gümüş, 6’sı ise bronz madalyalardı.

Sıralamada ikinciliği 25 madalyayla Amerika aldı. Amerikalı sporcular, evlerine dönerken, beraberlerinde 9 altın, 9 gümüş ve 7 bronz madalya getirdiler.

Madalya sıralamasında üçüncülüğü Avusturya aldı. Avusturyalı sporcular dokuz altın, yedi gümüş yedi de bronz madalya aldılar.

26 ülke en az bir madalya alırken, Slovakya ve Letonya da ilk kez madalya alarak tarihe geçtiler.

Türkiye kış olimpiyatlarına 6 sporcuyla katıldı.

Bir sonraki kış olimpiyat oyunları 2010 yılında Kanada’nın Vancouver kentinde yapılacak.



XS
SM
MD
LG