Erişilebilirlik

ABD Kongre Üyesinden Sert Eleştiri


Amerikan Kongresi’nin önde gelen üyelerinden Tom Lantos, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak Hamas liderlerinden Halid Meşal’in geçen hafta Ankara’da kabul edilmesini kınadı.

Mektubunda Meşal’i “terörist” olarak tanımlayan Lantos, Başbakan Erdoğan’ın Hamas temsilcileriyle temas kurma konusunda iyi niyetle yola çıkmış olabileceğini ancak bu niyetle tam ters düşen bir sonuç ortaya çıktığını öne sürdü.

Lantos, Washington’da basına açıkladığı mektubunda Hamas liderlerinin, Ankara’ya yapılan ziyaretten sonra da İsrail’in varolma hakkını reddetmeye devam ettiklerini kaydetti.

Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu’nun kıdemli Demokrat Partili üyesi Tom Lantos, Hamas temsilcilerinin Ankara’ya yaptığı ziyaretin Türk-Amerikan ilişkilerine de ciddi olarak zarar verdiğini savundu.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme çabasını desteklediğini belirten Kongre üyesi Lantos, Türkiye’nin Hamas konusunda Birliğin izlediği tutumu benimsememiş olmasından düş kırıklığı duyduğunu kaydetti.

XS
SM
MD
LG