Erişilebilirlik

Karikatür Protestoları  Sürüyor


Pakistan’da polis, Hazreti Muhammed karikatürlerinin Avrupa basınında yayınlanmasını protesto için başkent İslamabad’da toplanan göstericileri cop ve gözyaşartıcı gaz kullanarak dağıttı.

Hükümet, altı İslamcı partinin çağrısıyla düzenlenen gösteriye izin vermemişti. Ancak İslamcı partiler, yasağa rağmen, gösteriyi iptal etmedi.

Polis, bazı milletvekillerini tutuklarken, radikal dinci liderleri ev hapsinde tutmaya başladı. Dinci liderlerin yüzlerce yandaşı ise gözaltına alındı.

Eylül ayında karikatürlerin ilk kez yayınlandığı Danimarka, İslamabad büyükelçisini geri çekti. Cuma günü, elçilik binası, güvenlik gerekçesiyle, kapatılmıştı.

İstanbul’da ise Saadet Partisi’nin düzenlediği mitinge binlerce kişi katıldı. Göstericiler, Amerika Başkanı George Bush, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen ve İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un kuklalarını yaktı.
Endonezya’da ise yüzlerce kişi Jakarta’daki Amerikan büyükelçiliğine taş, domates ve yumurta fırlattı. Dün Njierya’daki gösteriler, ayaklanmaya dönüşmüş, olayda 15 kişi ölmüştü

XS
SM
MD
LG