Erişilebilirlik

İstanbul'da Patlama


İstanbul Bayrampaşa'da bir internet kafede patlama meydana geldi, 7'si polis 17 kişi yaralandı.

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün yakınındaki internet kafede meydana gelen patlamaya bir bombanın yol açtığı duyuruldu.

Avrupa’dan yayın yapan Fırat Haber Ajansı, patlamayı Türkiye’de daha önce turistik bölgelerde düzenlenen bombalı saldırıların sorumlusu Kürdistan Özgürlük Şahinleri adlı örgütün üstlendiğini açıkladı.

İstanbul'da Patlama

Uzun süredir bomba sesi duymayan İstanbul’da sessizlik, bugün saat 14 sıralarında Bayrampaşa’dan gelen bir patlama haberiyle bozuldu. Patlama, Çevik Kuvvet Şube müdürlüğünün hemen arkasındaki bir internet kafede meydana geldi. Kafenin en dikkat çekici özelliği ise, polis memurlarının sık sık devam ettiği bir yer olması.

Patlama sonucunda yedisi polis olmak üzere 17 kişi yaralandı. Patlama nedeniyle internet kafenin bulunduğu 4 katlı binayla, yan ve karşısındaki binaların camları da kırıldı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılırken, bacakları kopan 13 yaşındaki bir çocuğun durumunun ağır olduğu bildirildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de, patlamadaki bulguların bombayı gösterdiğini söyledi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile yaralıları ziyaret eden İstanbul Valisi Muammer Güler, patlamayı şiddet ve nefretle kınadığını söyledi.

Saldırının sorumluluğunu ise kısa adı TAK olan Kürdistan Özgürlük Şahinleri adındaki bir örgüt üstlendi. Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, ajansı telefonla arayan bir kişi, saldırıyı TAK adıyla faaliyet gösteren yasa dışı bir örgüt adına üstlendiklerini bildirdi.

İnternet kafede çalışan bir kişinin verdiği ifade, şüpheleri üç gündür kafeye aynı saatlerde gelen 25-26 yaşlarında bir erkeğin üzerine topladı. Kafe çalışanı söz konusu kişinin bugün de bir bilgisayarın yanına bir çanta bıraktığını ve tuvalete gideceğini söyleyerek kafeden çıktığını söyledi, patlamanın da bundan 2-3 dakika sonra meydana geldiğini belirtti. Bomba uzmanı ekipler de, olay yerinde yaptıkları incelemeler sonucu patlamaya kafeye bırakılan paket içindeki bir bombanın neden olduğunu söyledi. Polis, şimdi bu zanlıyı arıyor.

XS
SM
MD
LG