Erişilebilirlik

Demokratlar Başkanı Eleştirdi


Başkan’ın konuşmasına Demokratlar adına yanıtı yeni Virginia valisi Tim Kaine verdi. Kaine, hükümetin halka hizmet için varolduğunu ancak Bush Yönetiminin kararlarının da, ülkeyi idaresinin kötü olduğunu savundu. Kaine, Meksika körfezinde kasırgalardan etkilenip hala devletin yardımını bekleyenlerin, işlerini kaybeden Amerikalıların ve Irak’ta bir ulusu yeniden inşa etmeye çalışan Amerikan askerlerinin bu durumu çok iyi bildiğini belirtti.

Tim Kaine, “Başkan Bush, teröre karşı savaşı kazanmak için taahhütlerimize bağlı kalmamız ve ordumuzu desteklememiz gerektiğini söyledi. Bütün Amerikalılar bu amaçları destekliyor. Masum insanları katledenleri yenilgiye uğratmalıyız ve yenilgiye uğratabiliriz. Ancak Başkanın politikaları bu iş için en iyi yol mudur?” diye sordu. Kaine, Irak savaşıyla ilgili Amerikan halkının yanlış bilgilendirildiğini; Irak’taki Amerikan askerlerinin gerekli teçhizatla ve istihbaratla donatılmadığını savundu.

Demokratlar adına Başkan’ın konuşmasına yanıt veren Tim Kaine, Yönetimin, Amerika yeni ve tehlikeli tehditlerle karşı karşıya olduğu bir zamanda ordudaki ve ihtiyat güçlerindeki asker sayısını azaltmak istediğini; asker ve eski muhariplere sunulan haklarda kesintiye gitmeyi planladığını belirtti.

Tim Kaine, Başkan’ın iç ve dışta izlediği politikaları eleştirirken, Yönetiminin sunduğundan daha iyi yolların bulunduğunu kaydetti. Kaine, Demokratların reforma inandığını ve başkentteki bölünmüşlüğü bir kenara itmeye ve değişime ihtiyaç olduğunu savundu.

XS
SM
MD
LG