Erişilebilirlik

ABD Eylem Planından Memnun


Amerika, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin son önerilerini memnunlukla karşıladığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack tarafından yapılan açıklamada, önerilerin, Türkiye’nin Kıbrıs sorununa görüşmelerle çözüm bulunması yolundaki istekliliğini gösterdiği belirtildi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin önerilerinin, adanın ileride yeniden bütünleşmesine yardım etmek için uluslararası topluluğun, Kıbrıslı Türklerin dünyadan tecrit olmuş durumuna son vermesi yönünde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tarafından 2004 yılında yapılan tavsiyeye uygun olduğunu bildirdi.

Açıklamada, Amerika’nın, Kıbrıs konusunda içine girilmiş olan çıkmazı ortadan kaldırma amacına yönelik her türlü girişimi memnunlukla karşıladığı kaydedildi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ni ve Kıbrıs sorunuyla ilgili bütün tarafları, Türkiye’nin önerilerini ciddiye almaya çağırdı.

Bu arada Yunanistan’ın da Kıbrıs Rum yönetimi gibi, Türkiye’nin önerilerini reddettiği açıklandı. Ajans haberlerine göre, Yunan Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis, önerilerin yeni bir unsur içermediğini söyledi.

XS
SM
MD
LG