Erişilebilirlik

Ariel Şaron Komadan Çıkarılıyor


İsrail başbakanı Ariel Şaron komadan çıkarılıyor. Hastaneye yatışının beşinci gününde doktorlar Şaron'a verdikleri narkozu kesti. Uzmanlar bu sayede İsrail başbakanının beynindeki hasarın ne kadar olduğunu anlamaya çalışacaklar.

Günler sürebilecek uygulama şimdilik umut verici sonuçlara sahip. Sabah saatlerinde narkozu kesen Hadasa hastanesi doktorları üç saat sonra Şaron'un solunum cihazına bağlı olmasına rağmen nefes alıp verdiğini gözlemledi. Akşam saatlerinde medyaya açıklama yapan hastane yönetimi, Ariel Şaron'un sağ elinin acı testine cevap verdiğini duyurdu.

Öte yandan uzmanlar Ariel Şaron'un kan basıncının yükseldiğini ve bunu da olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Ariel Şaron'u üç kez ameliyat eden ekibn başı olan Profesör Felix Umansky "Başbakan için hala hayati tehlike söz konusu ancak umutluyuz," şeklinde konuştu. Umansky ayrıca Şaron'daki hasarın tam olarak anlaşılması için en az 2-3 gün beklenmesi gerektiğini ifade etti.

Hala gözlerini açmayan Ariel Şaron'un politikaya dönmesinin neredeyse imkansız olduğunu ifade eden doktorlar, her fırsatta başbakanı hayatta tutmanın öncelikli amaçları olduğunun altını çiziyor.

Bu çerçevede Başbakan Yardımcısı Ehud Olmert, halen Şaron'un yerine vekalet ediyor. Ancak Ariel Şaron tam olarak uyandırıldıktan sonra iki ayrı uzman raporuyla politikaya dönemeyeceği açıklanırsa, Ehud Olmert bu görevi resmen devralabilecek.

Bu arada Ehud Olmert hükümette süratle normale dönülmesine çalışıyor. Dün yapılan rutin bakanlar kuruluna başkanlık eden Olmert, " Şaron hastanede olsa da İsrail hükümeti görev başında" mesajı verdi.

Diğer yandan İsrail hükümeti 28 Martta yapılacak olan erken seçim tarihinde bir değişiklik olmayacağını duyurdu. Başta Ariel Şaron'un kurduğu Kadima partisi üyeleri olmak üzere Likud ve İşçi Partisi de kararın tamamen arkasında..

Ariel Şaron Kadima'yı kurduğunda, İşçi partisinden ayrılıp Şaronla aynı safa geçen Şimon Peres ise, tüm İsrail'e Kadima'ya oy verme çağrısında bulundu. Ariel Şaron'a en iyi desteğin partisine destek vererek gösterileceğini belirten Peres, bölgede barışın buna bağlı olduğunu ekledi.

XS
SM
MD
LG