Erişilebilirlik

Şaron'un Durumu Belirsizliğini Koruyor


İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un 7 saat süren ikinci beyin ameliyatının ardından yoğun bakımda tutulduğu bildiriliyor. İsrail Başbakanı'nın en az 72 saat yoğun bakımda kalması mümkün.

Hadessah Üniversitesi Hastanesi Direktörü, ameliyatın başarılı olup olmadığının ancak Şaron’un uyanmasıyla anlaşılacağını söylüyor. Dr. Şlomo Mor-Yusuf, Şaron’un ciddi bir felç geçirdiğini ve aşırı derecede kanama olduğunu açıkladı.

Ankara, Washington, Filistin yönetimi, Moskova, Paris ve Londra’dan 77 yaşındaki İsrail başbakanına geçmiş olsun mesajları gönderildi.

Bu arada, İsrail’de Başbakanı Şaron’la buluşmak üzere bölgeye hareket edecek olan Amerikalı yetkililer, ziyaretlerini erteledi. Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, ziyaretin ileri bir tarihte yapılacağını duyurdu.

Kudüs muhabirimiz Elif Ural'ın verdiği ayrıntıları yukarıdaki linke tıklayarak dinleyebilirsiniz.

Amerikalı yetkililer, 25 Ocak’ta yapılması planlanan Filistin seçimlerinin ertelenmesini önlemek için girişimlerde bulunacaktı.

İsrail, militan Hamas örgütünün seçimlere katılacağını gerekçe göstererek Doğu Kudüs’te yaşayan Arapların oy kullanmasını engelleme tehdidinde bulunmuştu. Filistin lideri Mahmut Abbas da, böyle bir durumda, seçimlerin erteleneceğini açıklamıştı.

Filistin lideri Mahmut Abbas, Ariel Şaron’un sağlık durumundan kaygı duyduğunu söyledi; ancak bunun Filistin seçimlerini etkilemeyeceğini belirtti.

Bu arada, Şaron’un dün beyin kanaması geçirerek hastaneye yatırılmasının ardından başbakanlık görevini üstlenen Ehud Olmert, İsrail hükümetinin çalışmalarına devam ettiğini açıkladı. Olmert, İsrail seçimlerinin de, planlandığı gibi 28 Mart’ta yapılacağını belirtti.

XS
SM
MD
LG