Erişilebilirlik

MGK Toplantısı Bugün Yapılıyor


Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında toplanan yılın son Milli Güvenlik Kurulu’nda terörle mücadele konusu ele alınıyor.

Toplantıda güvenlik birimleri tarafından hazırlanan terörle mücadele eylem planı değerlendiriliyor. Planda, PKK terörünün siyasal, kültürel ve silahlı alandaki faaliyetlerinin tespitine yer veriliyor.

PKK terörünün yurtdışı desteklerinin kesilmesinin gerekliliğine de dikkat çekilen planda, iç göç ve yarattığı sorunlara da değiniliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri geçtiğimiz Haziran ayında terörle mücadelenin Türk ekonomisine 20 yıllık maliyetinin 100 milyar dolar olduğunu açıklamıştı.1984 yılından bu yana Güneydoğu’da yaşanan çatışmalarda ise yaklaşık 40 bin kişi hayatını kaybetti.

Askerlerin kurulda üst-alt kimlik tartışmasıyla ilgili bir rapor sunması da bekleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemleriyle gündeme gelen kimlik tartışmasından rahatsızlık duyulduğu yönünde mesajlar verilecek ve Anayasa’nın 66. maddesinde belirtildiği gibi Türk Devleti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türk olduğu vurgulanacak.

Ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Amerika temasları ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Emre Taner’in CIA Başkanı Porter Goss’la yaptığı görüşmeler hakkında kurulu bilgilendirmesi bekleniyor. Kıbrıs ve Irak konularının da toplantıda ele alınması öngörülüyor.

'Rice Gelecek Yıl Türkiye'yi Zİyaret Edecek'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklama geldi.

Namık Tan dün yaptığı haftalık basını bilgilendirme toplantısında,Condoleezza Rice’ın yeni yılda Türkiye’ye geleceğini ancak ziyaretin zamanlaması konusunda bir anlaşmaya varılmadığını bildirdi.

Basında çıkan haberlerde, Amerika Dışişleri Bakanı’nın yeni yılın ilk aylarında Türkiye’ye geleceği belirtilmişti. Rice 2005 yılının Şubat ayında göreve gelmesinin ardından aralarında Türkiye’nin de bulunduğu sekiz Avrupa ülkesini ziyaret etmişti.

XS
SM
MD
LG