Erişilebilirlik

Dick Cheney'den Irak'a Sürpriz Ziyaret


Amerika Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Perşembe günkü meclis seçimlerinin ardından Irak’a sürpriz bir ziyarette bulundu.

Cheney’nin büyük bir gizlilik içinde planlanan ziyareti nedeniyle Bağdat’ta olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Başkan Yardımcısı’na, Amerikan ordusunun üst düzey komutanları ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, ülkedeki son durum ve gelişmeler konusunda bilgi verdi. Iraklı liderler ve askeri komutanlarla Bağdat'taki yeşil bölgeyi ziyaret eden Cheney, daha sonra Taci hava üssünde bir Irak askeri birliğinin eğitimini izledi.

Başkan Yardımcısı, meclis seçimlerinin Amerikan askerlerinin çekilmesine yönelik önemli bir adım olduğunu söyledi. Cheney, seçimlere ülke çapında katılım seviyesinin de çarpıcı olduğunu vurguladı.

Bu arada Başkan Bush, bu akşam Irak politikasıyla ilgili olarak Amerikan halkına seslenecek.

Beyaz Saray Sözcüsü Scott McClellan, başkanın konuşmasında, Irak’taki seçimlerin ardından şimdiye kadar başarılan ve gelecekte başarılması planlanan hedefler ile Amerika’nın Irak’taki varlığına değineceğini söyledi.

Öte yandan genel seçimler sırasında yaşanan sükunet, yerini yeniden şiddete bıraktı. Bugün Irak’ta direnişçiler saldırılarında 17 kişiyi öldürdü. Ölenler arasında en az 10 güvenlik görevlisi de bulunuyor.

XS
SM
MD
LG