Erişilebilirlik

IMF'den Olumlu Değerlendirme


Uluslararası Para Fonu (IMF) Yürütme Kurulu Türkiye ile bu yıl Mayıs ayında varılan üç yıllık ve yaklaşık 9 buçuk milyar Dolarlık anlaşma çerçevesinde birinci ve ikinci değerlendirmeleri tamamladı.

IMF'nin Washington'daki merkezinden yapılan açıklamada bu inceleme sonunda Türkiye'nin, 1 milyar 580 milyon Dolarlık bir kredi dilimini derhal çekebileceği belirtildi.

Kurulun kararından sonra IMF Başkan Yardımcısı Anne Krueger tarafından yapılan yazılı açıklamada Türk ekonomisinin iyi performans göstermeye devam ettiği belirtildi.

Açıklamada enflasyon oranının tek haneli rakamlarla ifade edilmekte olması ve kamu borçlarının istikrarlı bir şekilde ödenmekte oluşu olumlu gelişmeler olarak kaydedildi. Ancak Krueger ileriye dönük olarak, özellikle artan petrol fiyatları ve Türk Lirası'nın değer kazanmasından kaynaklanan cari hesap açığı artışının önemli bir kaygı konusu olduğunu belirtti.

IMF Başkan Yardımcısı, Türk hükümetinin izlediği ekonomik politikaların, uluslararası topluluğun desteğine layık olduğunu bildirdi.

XS
SM
MD
LG