Erişilebilirlik

Irak'ta 10 Amerikan Askeri Öldü


Irak’ta yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması yüzünden 10 Amerikalı askeri öldü, 11 asker de yaralandı. Saldırının dün Felluce yakınında yaya olarak devriye görevi yapan bir grup Amerikan deniz piyadesini hedef aldığı açıklandı.

Bu arada Amerikan kuvvetleri Felluce’nin batısındaki Ramadi kentinde isyancılara karşı yeni bir operasyon başlattı. 15 Aralık’ta yapılacak parlamento seçimleri öncesi güvenliği sağlamak amacıyla düzenlenen operasyona 300 deniz piyadesiyle 200 Irak askeri katılıyor.

Ramadi kentinde, dün isyancılar bir Amerikan üssüyle hükümet binalarına saldırmıştı. El Kaide militanı oldukları sanılan yüzleri maskeli çok sayıda silahlı kişinin kent sokaklarında, havan ve roket ateşi açtıkları bildirilmişti. Amerikalı askeri yetkililer olayı önemsemezken el-Kaide, militanları kent sokaklarında dolaşırken gösteren bir video yayınladı.

Öte yandan yüzlerce Sünni ve Şii, Bağdat sokaklarında mezhep çatışmalarını protesto etti. Göstericiler ayrıca gizli bir cezaevinde Sünni zanlılara işkence yapıldığı yolundaki haberleri de kınadı.

XS
SM
MD
LG