Erişilebilirlik

Erdoğan - Rasmussen Görüşmesi


Başbakan Erdoğan İspanya’da katıldığı Medeniyetler İttifakı toplantısında, Danimarka Başbakanı Rasmussen’le de görüştü. İki başbakanın görüşmesinde Roj TV konusu ele alındı. Tayyip Erdoğan dün akşam İspanya’dan dönüşünde Esenboğa havalimanında yaptığı açıklamada bu görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

Erdoğan Rasmussen in, "terör örgütüne ülkemizde sıcak bakmıyoruz. PKK/Kongra-Gel'in terör örgütü olduğunu zaten kabul ediyoruz" dediğini belirtti. Erdoğan ayrıca, Danimarka Başbakanının Roj TV konusunda polis soruşturmasının sonucunu beklediklerini söylediğini ve oradan bir sonuç almadan birşey yapamayacağını belirttiğini ifade etti.

Rasmussen görüşmede, Roj TV konusunda Amerika’dan da bazı belgeler aldığını açıkladı. Erdoğan Danimarka Başbakanı’nın, “sizin bana verdiğiniz belgelerin dışında Amerika’dan da bazı belgeler aldık” dediğini söyledi. Geçtiğimiz haftalarda Türk basın-yayın organlarında Amerika’nın Roj TV nin kapatılması için Danimarka nezdinde girişimlerde bulunduğu yönünde haberler çıkmıştı. Ancak Amerika Dışişleri Bakanlığı, bu konuda bilgilerinin olmadığını bildirmişti.

Erdoğan bugün AKP Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada ise ifade özgürlüğünün terör için bir sığınak olamayacağını söyledi ve teröre asla hoşgorülü yaklaşılamayacağını ifade etti.

Türkiye, Danimarka’da bulunan Roj TV’nin PKK yanlısı yayın yaptığı gerekçesiyle kapatılmasını istiyor. Başbakan Erdoğan, 15 Kasım’da Kopenhag'da Danimarka Başbakanı Rasmussen ile düzenleyeceği basın toplantısını, Roj TV muhabirlerinin katılması nedeniyle iptal etmişti.

Bu arada, Başbakan Erdoğan İspanya’da Rasmussen’in yanı sıra Almanya’nın yeni Başbakanı Angela Merkel’le de görüştü. Konuşmasında, “görüşmemiz gayet olumlu geçti” diyen Erdoğan, Merkel’in baharda kalabalık bir işadamı grubu ile Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Başbakan, Türkiye-Almanya ilişkilerini kararlılıkla sürdürme niyetinde olduklarını ve bu konuda en ufak bir tereddütün söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

XS
SM
MD
LG