Erişilebilirlik

'Virüsün Değişim Geçirmesi An Meselesi'


Dünya Sağlık Örgütü, kuş gribinin insandan insana bulaşan bir salgın haline gelmesinin an meselesi olduğunu bildirdi.

Örgüt Genel Sekreteri Lee Jong-wook, Cenevre’deki uluslararası toplantıda yaptığı konuşmada, göçmen kuşların virüsü geniş bir bölgeye yaydığını söyledi.

Lee, bunun virüsün mutasyona uğrayarak insandan insana geçer hale gelmesini kolaylaştırdığını belirtti.

Kuş gribi virüsü, mevcut haliyle, hayvanlardan insanlara bulaşıyor ancak insandan insana geçmiyor. Son iki yıl içinde kuş gribinden Uzakdoğu ülkelerinde 60 kişi öldü.

Cenevre’de yapılan uluslararası konferansta, yüzlerce sağlık uzmanı hastalığa karşı aşı alınacak önlemler görülüyor. Bunlar arasında aşı geliştirmek ve muhtemel bir saygını önceden belirlemek de var.

'Hastalığı Kaynağında Durdurmak Önemli'

Dünya Sağlık Örgütü , Kuş gribinin insanlara bulaşarak bir salgına yol açmasını önlemenin en iyi yolunun hastalığı kaynağında durdurmak olduğunu bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Hayvan Sağlığı bölümü yöneticisi Bernard Vallat, hastalığın ortaya çıktığı yerde bir an önce teşhis edilmesi ve yayılmasının önlenmesi için çiftçilerin, hükümetlerin ve tavuketi üreticilerinin birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Uzmanlar Cenevre'de düzenlenen konferansta kuş gribine karşı alınacak önlemleri tartışırken, Vietnam'dan yeni bir ölüm haberi daha geldi.

Yetkililer bugün 35 yaşındaki Hanoil'li bir erkeğin öldüğünü açıkladı. Böylece Vietnam'da son iki buçuk yıl içinde kuş gribinden ölenlerin sayısı 42'ye çıktı.


XS
SM
MD
LG