Erişilebilirlik

Arjantin'de Bush Aleyhtarı Gösteriler


Başkan Bush, Orta Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'na üye ülkeleri, güçlü demokratik kurumlar oluşturmada sağladıkları ilerleme için övdü.

Amerika ülkeleri Zirvesine katılmak üzere Arjantin’in Plata del Mar kentine giden Bush, açılış öncesi Orta Amerika ülkelerinin liderleriyle biraraya geldi...

Bush daha sonra, Arjantin Cumhurbaşkanı Neston Kirshner ile görüşmesinde bu ülkenin ekonomik sorunlarını ele aldı ancak Para Fonu ile borç silme pazarlığında yardım önermedi.

Zirveye katılan 34 liderin istihdamın arttırılması, yoksullukla savaş ve demokrasinin güçlendirilmesi konularını ele almaları bekleniyor.

Bush Aleyhtarı Gösteriler

Başkan Bush, Amerika ülkeleri zirvesinin yapıldığı Arjantin’in Mar del Plata kentinde onbinlerce kişi tarafından protesto edildi.

Aralarında ünlü Arjantinli eski futbolcu Maradona, Nobel Barış Ödülü sahibi Adolfo Perez Esquivel ve Bolivya devlet başkanı adayı Evo Morales’in bulunduğu göstericiler, Bush aleyhinde sloganlar attı, başkanı “faşist ve terörist” olmakla suçladı ve Amerika’nın ekonomi politikalarını protesto etti.

Daha sonra göstericilerin katıldığı kapalı bir stadyumda konuşma yapan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, Başkan Bush’un, Batı yarımküreyi serbest ticaret bölgesi haline getirme önerisine karşı çıkacağını söyledi.

Zirvenin yapıldığı kentte, şiddet olaylarına karşı güvenlik önlemleri artırıldı. Kente 7 bin ilave polis gücü sevkedildi.


XS
SM
MD
LG