Erişilebilirlik

Wilma Florida'da Dört Can Aldı


Ulusal Meteoroloji Dairesi, Wilma kasırgasının Amerika’nın doğu kıyısında saatte 200 kilometre hızındaki rüzgarlar ve şiddetli yağışla ilerlediğini bildirdi.

Kasırgasının etkisi Amerika’nın doğu yakasında, Boston’dan New York ve Washington’a dek uzanan geniş bir bölgede sağanak yağış olarak hissediliyor.

Dün sabah saatlerinden itibaren Florida sahillerine üç şiddetinde vuran kasırganın şiddeti daha sonra ikiye düştü. Florida’da kasırganın en az 4 kişinin ölümüne neden olduğu belirtiliyor.

Eyalet yetkilileri, kasırganın devirdiği direkler yüzünden en az 3 milyon kişinin elektriksiz kaldığını, şiddetli rüzgarla çok sayıda ağacın kökünden söküldüğünü bildirdi. Sel baskınları da eyalette ağır hasara yol açtı.

Başkan Bush, Florida eyaletinin bazı kasabalarını felaket bölgesi ilan etti. Wilma kasırgası, Atlas okyanusunun gördüğü en büyük fırtına olarak tanımlanıyor. Louisiana ve Mississippi eyaletlerinde geçen Eylül ayında binden fazla kişinin ölümüne neden olan Katrina kasırgasına müdahalede yavaş kalmakla suçlanan Federal Acil Durum Dairesi, Wilma’nın olumsuz etkilerine karşı halkı korumada Florida’lı yetkililerle yakın bir işbirliği gerçekleştirildiğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG