Erişilebilirlik

Pakistan'da 6 Büyüklüğünde Artçı Sarsıntı


8 Ekim’de büyük bir deprem felaketine uğrayan Pakistan Keşmiri’nde bugün 6 büyüklüğünde bir artçı deprem kaydedildi.

Bugünkü sarsıntıda can kaybı meydana gelip-gelmediği bilinmiyor.

Bu arada felaket bölgesini gezen Amerika Merkez Kuvvetler Komutanı General John Abizaid, Pakistan’a daha fazla yardım vaadinde bulundu.

Birleşmiş Milletler yetkilileri ise, uluslararası yardımların hız kazanmaya başladığını ancak yeni ölümlerin önlenmesi için kış bastırmadan acil harekete geçilmesi gerektiğini söylüyor.

Dünya Gıda Programı, depremzedelere dağıtılmak üzere Bangladeş’ten 200 tonluk hazır yiyecek gönderecek.

8 Ekim’deki depremde ölenlerin sayısının 53 bin civarında olduğu sanılıyor. Aynı depremde Hint Keşmiri’nde ölenlerin sayısı ise bin 300.

Öte yandan Afgan yetkililer, Zabul vilayetinde bu sabah meydana gelen iki ayrı depremde 5 kişinin öldüğünü, 6 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yardım Taşıyan Rus Helikopteri Düştü

Pakistan’a yardım malzemesi taşıyan bir Rus askeri helikopteri, Azerbaycan’da düştü.

Dün meydana gelen kazada helikopterde bulunan 5 kişiden kurtulan olmadı.

Birleşmiş Milletler tarafından kiralanan ve Türkiye’den yüklenen yardım malzemelerini Pakistan’a taşımakla görevlendirilen helikopterin pilotu, Azerbaycan’da yakıt ikmali yapıp tekrar havalandıktan kısa süre sonra mekanik arıza yaşadıklarını bildirdi.

Helikopterin acil iniş yapmaya çalıştığı sırada elektrik tellerine çarparak alev aldığı belirtildi. Kaza, Bakü’nün 200 kilometre batısındaki Göyçay bölgesinde meydana geldi.

XS
SM
MD
LG