Erişilebilirlik

Saddam Yargılanıyor


Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in yargılanmasına başlandı. Ancak Hüseyin’in bir avukatı yargılamanın üç ay daha ertelenmesini isteyeceğini açıkladı.

Saddam Hüseyin’in avukatı Halil el Dulami, bugünkü duruşmada mahkemenin meşruiyetini de sorgulayacağını söyledi. El Dulami, Hüseyin’i bu hafta başında ziyaret ettiğini ve eski diktatörün sakin olduğunu ve masumiyetine inandığını belirtti. Saddam, 1982 yılında, kendisini hedef alan suikast girişiminden sonra 143 sivilin katledilmesi olayıyla ilgili olarak yargılanacak. Saddam Hüseyin ve kendisiyle birlikte yargılanacak 7 eski yetkiliye, suçlu bulunmaları halinde, ölüm cezası verilmesi mümkün.

Saddam Hüseyin hakkında ayrıca İran-Irak savaşı ve Kuveyt’in işgali sırasında işlediği öne sürülen suçlar için de dava açılmış bulunuyor. İnsan hakları örgütleri yargılamanın adil olmasını istiyor. Öte yandan, eski Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz’in duruşmada Saddam Hüseyin aleyhine ifade vereceği yolundaki haberler Aziz’in avukatı tarafından yalanlandı.

XS
SM
MD
LG