Erişilebilirlik

Beyaz Saray'da İftar Yemeği


Başkan Bush, Beyaz Saray'da Amerikalı Müslüman toplumun temsilcileriyle Müslüman ülkelerin büyükelçilerini iftar yemeğinde ağırladı. Davete katılanlar arasında Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu ile Müslümanların yaşadığı Avrupa ülkelerinin büyükelçileri de bulunuyordu.

Bush, yaptığı kısa konuşmada Beyaz Saray'da iftar yemeği düzenlemenin kendisi için onur kaynağı olduğunu söyledi.

"Buradaki konuklarımız Amerikalı olmalarından gurur duyduğumuz milyonlarca Müslümanı ve Amerika'nın dost olmaktan gurur duyduğu birçok Müslüman nüfuslu ülkeyi temsil ediyor," diyen Başkan, Müslümanlığın inanca ve aile bağlarına önem veren bir din olduğunu vurguladı.

Konuşmasında teröre karşı savaşa değinen Bush, masum insanların hayatlarına kastedenlerin, İslamiyet'ten farklı, çok saldırgan bir ideolojinin takipçileri olduğunu belirtti.

Önde gelen Müslüman liderlerin bir süre önce, Allah'ın adını kullanarak diğer insanlara kötülük yapanları kınadığını hatırlatan Başkan Bush, "Sorumluluk sahibi bütün Müslüman liderlerin, İslam dinini siyasi amaçla kullanan ve asil dininize leke süren bir ideolojiyi reddetme zamanının geldiğine inanıyorum," dedi.

Bush Amerika'da ve dünyada ayrımcılığa yer olmadığını, dini hoşgörünün şart olduğunu belirtirken, "Bu akşam burada bulunan hepimiz Amerika'nın, herkesin bağlı olduğu inancın gereklerini serbestçe yerine getirebildiği hoşgörülü bir ülke olarak kalması gerektiğine inanıyoruz," diye konuştu.

Başkan Bush, Beyaz Saray'da beşinci kez iftar yemeği düzenledi. Bu iftarların ilki 11 Eylül 2001 terör saldırılarından sonra düzenlenmişti.

XS
SM
MD
LG