Erişilebilirlik

New York Metrosunda Alarm


New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Federal Soruşturma Bürosu FBI’nın elde ettiği son derece güvenilir bir terör saldırısı istihbaratı üzerine alarma geçildiğini açıkladı.

Bloomberg, metroda polis ve özel eğitimli köpeklerin el ve sırt çantalarıyla, bebek arabalarında arama yapacaklarını söyledi.

New York Belediye Başkanının verdiği bilgiye göre, 11 Eylül 2001 saldırılarından buyana metroda 24 saat nöbet tutan polis ve asker sayısı da arttırılıyor. New York metrosu, 468 istasyonu ve günde dört buçuk milyon yolcusuyla dünyanın en büyük beş metrosundan biri.

New York Belediyesi, yaklaşık iki ay önce metro ve otobüslerde güvenliği artırmak üzere Lockheed Martin şirketiyle 212 milyon Dolar'lık bir sözleşme imzalamıştı. Savunma sanayiinde faaliyet gösteren şirketin, metro, banliyö trenleri ile tünel ve köprülere bin güvenlik kamerasıyla özel aygıtlar yerleştireceği açıklanmıştı.

New York Belediyesi Londra’daki terörist saldırıların ardından metro, otobüs ve trenlerde yolcuların çanta ve üzerlerini rastgele aramaya başlamıştı.

Hatta beş kişi, metro ve tren istasyonlarında çantaların rastgele aranmasının durdurulması için New York eyalet hükümeti aleyhine dava açmıştı. New York metrosunda güvenliğin artırılması, Başkan Bush’un, dün yaptığı ve İslamcı teröristlerin İspanya'dan Endonezya'ya kadar geniş bir bölgede "İslamcı terörist imparatorluk" kurmaya çalıştıklarını söylediği konuşmayı izledi.

Bush konuşmasında ayrıca El Kaide örgütünün planladığı 10 kadar saldırıyı engellediklerini, bunların üçünün Amerika içinde planlandığını belirtmişti.

XS
SM
MD
LG