Erişilebilirlik

Filistin Polisiyle Hamas Arasında Çatışma


Filistin polisiyle Hamas militanları arasında Gazze’de çatışma çıktı. Çatışmalarda en az iki kişi ölürken, 40'tan fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Yetkililer Hamas'a ateşkes çağrısı yaparken, radyolardan yapılan duyurularda da halktan sokağa çıkmamaları istedi.

Görgü tanıkları çatışmaların Filistin polisinin eski Hamas liderlerinden Abdül Aziz Rantisi’nin oğlunun silahına el koymaya çalışması üzerine başladığını bildirdi.

Muhammed Rantisi’nin direnmesi üzerine, polis Rantisi’nin otomobil lastiklerine ateş açtı. Bunun üzerine toplanan öfkeli bir kalabalık daha sonra iki polis karakoluna saldırdı.
Öte yandan İsrail Başbakanı Ariel Şaron ve Filistin Yönetimi Lideri Mahmut Abbas’ın bir telefon görüşmesi yaptıkları ve yakın gelecekte bir araya gelme kararı aldıkları açıklandı.
İki liderin bugün bir araya gelmesi planlanmış, ancak şiddet eylemlerinin artması nedeniyle toplantı ertelenmişti.

Öte yandan İsrail güçleri, Filistinli militanların roket saldırılarını durdurması üzerine bugün erken saatlerde Gazze’ye düzenledikleri operasyonlara ara verdi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada roket saldırılarının yeniden başlaması durumunda operasyona da kalınan yerden devam edileceği duyuruldu.
XS
SM
MD
LG