Erişilebilirlik

OPEC Üretimi Arttırmayı Görüşüyor


Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC, Viyana’da toplandı. Örgüt, günlük petrol üretiminin 2 milyon varil daha artırılması önerisini görüşüyor. Katrina Kasırgası’nın Amerika’nın Meksika Körfezi açıklarında bulunan petrol tesislerinde büyük hasara yol açtığından son dönemlerde petrol ve mazot fiyatları daha da yükselmişti.

Bazı gözlemciler, Petrol İhraç Eden Ülkeler’in üretimde yapacakları iki milyon varillik artışın sembolik değer taşıdığını; fiyatlardaki artışın ham petrol azlığından değil, rafineri tesislerindeki hasardan kaynaklandığını kaydediyor.

Bugün New York emtia borsasında petrol fiyatları, varil başına 65 Dolar 25 sent’ten işlem gördü.

İMF'den Yatırım Çağrısı

Uluslararası Para Fonu IMF’in, Petrol İhraç Eden Ülkeler ve petrol şirketlerine bu alana yönelik yatırımlarını artırma çağrısında bulunması bekleniyor.

IMF yetkilileri, OPEC ve petrol şirketlerinin yeni üretim kapasitesi geliştirmek ve rafinerileri iyileştirmek için yeterince para ayırmadığı görüşünde.

Bugün Financial Times gazetesinde yayınlanan bir habere göre, IMF’nin bu konudaki görüşleri hafta sonuna doğru yayınlanacak bir raporda yer alıyor.

Ancak IMF yetkilileri Financial Times gazetesinin haberiyle ilgili yorumda bulunmadı.

Yine bugün yayınlanan bir diğer haberde Fransa’nın da Amerika ve diğer zengin ülkelere, petrol ve alternatif enerji yatırımlarını artırmaları çağrısında bulanacağı kaydedildi.

XS
SM
MD
LG