Erişilebilirlik

Beyaz Saray'da Bush-Putin Görüşmesi


Başkan Bush, Beyaz Saray'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü. nükleer silahların yayılmasını önleme çabaları ve terörizmle savaş, görüşmenin başlıca konuları arasındaydı.

Görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Başkan Bush, İran ve Kuzey Kore'nin nükleer silah sahibi olmaması konusunda Putin'le görüş birliği içinde olduklarını söyledi. Putin de bu konuda Bush'la aynı hedef peşinde olduklarını doğruladı. Ancak Rusya lideri bu soruna çözüm bulma konusunda bütün diplomatik yolların henüz denenmemiş olduğunu belirtti.

Vladimir Putin İran'ın nükleer teknolojiyi barışçı amaçlarla geliştirmesini desteklerken Washington, Tahran'ın nükleer silah edinme çabasında olduğu konusunda kuşkular taşıyor.

Başkan Bush, Putin'le ortak basın toplantısında, nükleer malzemenin yayılmasını önleme konusundaki anlaşmalara imza koymuş olan İran'ın bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin konuyu ele alacağı ve İran'a yaptırım uygulayabileceği konusunda şüphesi olmadığını söyledi.

XS
SM
MD
LG