Erişilebilirlik

Erdoğan BM Zirvesinde


150 ülkenin hükümet ve devlet başkanı Birleşmiş Milletlerin kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü dolayısıyla New York’ta toplandı.

Üç gün sürecek olan zirve, bugün, Genel Sekreter Kofi Annan ve Başkan Bush’un konuşmalarıyla başladı.

Bush Katrina kasırgası için yardım gönderen ülkelere teşekkür ederken, geçen yılki tsunami afetinde olduğu gibi bütün dünyanın Amerika’nın yardımına koştuğunu hatırlattı. Başkan, “ Bu durum, birlikte hareket edebilen bir dünyanın sevgiyle ve umutla dolu olduğunu gösteriyor,” diye konuştu.

Başkan, “Birleşmiş Milletler’de reform yapılması yönündeki planlara değinirken “insan haklarını ihlal eden ülkelere örgüt kurumlarında görev verilmemelidir” dedi.

Genel Sekreteri Kofi Annan ise, benimsenen reform planının beklentilerin gerisinde kaldığını ancak, yine de önemli olduğunu söyledi.

Genel Sekreter, reform planından silahsızlanma ve nükleer silahların yayılmasını önleme konusundaki maddelerin çıkarılmasını “utanç verici” olarak nitelendirdi.

Birleşmiş Milletler reform planı ve küresel yoksullukla mücadeleyi öngören bir belgenin zirve sonunda imzalanması bekleniyor.

Erdoğan Dünya Liderleriyle Görüşüyor

Başbakan Recep Tayyiğ Erdoğan Birleşmiş Milletler Zirvesi sırasında dünya liderleriyle görüşüyor. Erdoğan'ın ilk görüşmesi İsrail Başbakanı Ariel Şaron'laydı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, Türk heyetinde Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Ali Babacan ve bazı milletvekilleri de yer alıyor.



Olağanüstü Güvenlik Önlemleri

Birleşmiş Milletler zirvesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

New York’ta çok sayıda cadde trafiğe kapatılırken, polis kent genelinde güvenlik noktaları oluşturdu.

New York hava sahası uçuşlara kapatılırken, Hudson nehrinde de güvenlik kuvvetleri devriye geziyor.

XS
SM
MD
LG