Erişilebilirlik

Bülent Arınç Temaslarına Başladı


Birleşmiş Milletlerin 60. yılı dolayısıyla 14 ile 16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek dünya zirvesi öncesinde Dünya Parlamento Başkanları Konferansı New York’ta gerçekleşecek. İkincisi düzenlenecek bu konferansa Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç da katılacak.

7 Eylül ile 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşek toplantının amacı uluslararası sorunlara parlementolar ve parlementerler düzeyinde çözümler üretmek. Birincisi 2000 yılında yapılan konferansın bu yılki ana temasıysa ''Parlamentoların Uluslararası İlişkilere ve Binyıl Kalkınma Hedeflerine Katkıları'' olacak.

150'den fazla parlamento başkanının katılacağı konferansı organize eden Parlamentolar Arası Birlik toplantının sonunda üyelerin ortak bir bildirgesini yayımlayacak. Bu bildirge, 170’in üzerinde devlet liderinin katılacağı dünya zirvesinde de okunacak.

Konferansa ev sahipliği yapan Parlamentolar Arası Birlik 1889 yılında kuruldu ve merkezi Cenevre'de bulunuyor. Ancak New York'ta da bir ofisi bulunan Birlik, BM'de Sürekli Gözlemci statüsünde temsil ediliyor. Birliğe 141 parlamento ve 7 bölge meclisi üye durumunda.

Bülent Arınç New York'taki temaslarına başladı. Ayrıntıları yukarıdaki linke tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG