Erişilebilirlik

El Kaide Londra Saldırılarını Üslendi


El Kaide terör örgütü, 7 Temmuz’da Londra metrosu ve bir otobüste dördü intihar bombacısı toplam 56 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların sorumluluğunu üstlendi.

Arap El Cezire televizyonunda, bombacılardan Muhammed Sıddık Han’ın saldırıdan önce çekilen görüntüleri yayınlandı. Han, videoda saldırıların İngiltere’nin Irak savaşına verdiği destek ve Müslümanlara kötü davranılmasının sonucu olduğunu belirtiyor.

El Cezire’deki görüntülerde bombacıyla birlikte El Kaide’nin ikinci adamı Ayman El Zevahiri de bulunuyordu. Zevahiri, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in politikalarının İngiliz halkına daha çok acı getireceği tehdidinde bulunuyor. İngiliz yetkiler video bandın incelendiğini açıkladı.

Bu arada, İngiltere’deki Müslüman toplumun liderleri, intihar bombacısı Muhammed Sıddık Han’ın son Londra saldırıları için İslamiyeti ve Müslümanları gerekçe göstermesine sert tepki gösterdi.

Açıklamalarda, Sıddık Han’ın intihar saldırıları düzenlemek ve mümkün olduğu kadar çok sayıda kişiyi öldürmek için terörist örgütler tarafından beyninin yıkandığı görüşü savunuldu.

Ancak İngiltere Müslümanlar Birliği Sözcüsü, İngiltere’nin Irak savaşına katılmasının Üsame Bin Ladin’in daha fazla müslüman genci terör örgütüne katması için ortam yarattığını öne sürdü.

Müslüman bir parlamento üyesi ise, Müslüman İngilizlerin kendilerini Sıddık Han gibi teröristlerden ayırması gerektiğini belirtti.

XS
SM
MD
LG