Erişilebilirlik

Başkan Felaket Bölgesinde


Başkan Bush Katrina kasırgasının yarattığı tahribatı yakından görmek amacıyla bölgeye giderken binlerce felaketzedenin tahliyesi sürüyor.

Kasırga sırasında New Orleans’taki kapalı stadyuma sığınan onbinlerce kişi otobüslerle komşu Teksas’a taşınıyor. Evlerini kaybeden felaketzedeler, 500 kilometre uzaktaki Houston kentinde başka bir kapalı stadyuma yerleştirilecek. Lousiana ve Missisisipi eyaletlerinde giderek artan yağma olaylarını önlemek için bin 500 yüz polis ve asker görevlendirildi.

Felakette kaç kişinin öldüğü hakkında henüz resmi bir rakam verilmiyor. Ancak binlerce kişinin ölmüş olmasından korkuluyor. Beyaz Saray, Başkan’ın Alabama, Lousiana ve Mississippi eyaletlerinde kasırganın tahribat yaptığı alanları havadan ve karadan göreceğini açıkladı. Başkan hala sular altında bulunan New Orleans kentine de gidiyor. Katrina kasırgasını Amerika tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak niteleyen Başkan Bush, yeniden imarın yıllar alabileceğini söyledi. Başkan Bush dün kasırganın ekonomik yaşama etkisini uzman ve danışmanlarıyla ele aldı. Bush Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan ile de kasırganın petrol fiyatı ve yeterliği konusunu değerlendirdi.

Kasırgadan en ağır darbeyi yiyen kıyı kentlerine elektrik ancak, iki ya da üç ay sonra verilebilecek.

XS
SM
MD
LG