Erişilebilirlik

Başkan Bush'tan Yine Sabır Çağrısı


Başkan Bush Amerikan halkını bir kez daha Irak'taki askeri operasyon konusunda sabırlı olmaya çağırdı. Ard arda yapılan kamu oyu yoklamaları, Bush'un Irak politikasının Amerikan halkının çoğunluğu tarafından onaylanmadığını gösteriyor.

Başkan, haftalık radyo konuşmasında Irak ve Orta Doğu'daki çabaların daha çok zaman, fedakarlık ve kararlılık gerektirdiğini söyledi.

Bush, Iraklı liderlerin yeni anayasa üzerinde anlaşma sağlama çabalarından övgüyle sözetti. Irak'ta yeni anayasanın onaylanması için tanınan süre birkaç kez uzatılmakla birlikte taraflar henüz bir uzlaşma sağlayamadı.

Başkan Bush konuşmasında İsrail'in Gazze'den ve Batı Şeria'daki bazı yerleşim yerlerinden çekilmesini de takdirle karşıladığını belirtti, çekilmeyi "zor ancak cesur bir adım" olarak niteledi. Bush, artık Filistinlilerin dünyaya, terörizmle savaşabileceklerini göstermeleri gerektiğini söyledi.

Bu arada Başkan Bush yanlıları ve savaş aleyhtarları, Başkanın tatil yapmakta olduğu Texas’taki çiftliği önünde karşılıklı gösteri yapmaya hazırlanıyor.

Çiftlik önünde binlerce kişi toplandı. Savaş karşıtı gösterinin liderliğini, asker oğlunu Irak ‘ta kaybeden Cindy Sheehan adlı anne yapıyor.

Savaş aleyhtarı grupların hazırladığı ve Sheehan tarafından okunan, Başkan Bush'u, Irak konusunda Amerikan halkını yanıltmakla suçlayan bir anons, Amerikan televizyonlarında paralı reklam şeklinde yayınlanıyor.

Bayan Sheehan, Başkan Bush kendisi ile görüşüp Irak savaşının neden haklı olduğunu anlatıncaya kadar eylemini sürdüreceğini söylüyor.

Son kamuoyu yoklamaları Amerikan halkının çoğunluğunun, Bush’un Irak politikasını onaylamadığını gösteriyor.

XS
SM
MD
LG