Erişilebilirlik

Ankara: 'Barış Sürecine Desteğimiz Devam Ediyor'


İsrail Gazze’den çekilirken Türkiye’den barış sürecine destek mesajı geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada Türkiye’nin geri çekilme planının uygulanması aşamasında ve ertesinde başlayacak yeni dönemde de uluslararası toplumun çabalarıyla uyumlu bir şekilde taraflara gereken desteği sağlamaya hazır olduğu bildirildi.

Türkiye bu desteği, Filistin’le ekonomik işbirliğini artırma yolundaki çalışmaların yoğunlaştırılması ve özel sektörün bu yöndeki faaliyetlerinin teşvik edilmesi olarak sıraladı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında ayrıca, İsrail’in kararlılığı ile Filistin’in yapıcı tutumunun takdirle karşılandığı bildirdi. Bakanlık, İsrail’in Gazze’den çekilmesinin tarafları nihai çözüm için müzakereleri başlatmaya sevkedecek bir barış dinamiği yaratması beklentisini de dile getirdi.

Erdoğan: “PKK ile oturup konuşmadım, konuşmam da”

Başbakan Erdoğan Diyarbakır gezisi ve aydınlarla görüşmesiyle ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt vermeye devam ediyor.

AK Parti’nin dördüncü kuruluş yıldönümü nedeniyle dün akşam düzenlenen toplantıda konuşan Erdoğan, aydınlar heyetiyle yaptığı görüşmeyi kastederek “ben PKK ile oturup konuşmadım, konuşmam da” dedi. Erdoğan bu konuda gelen eleştireleri ise “siyasi terbiyesizlik” olarak niteledi.

Türkiye’de birçok etnik unsurun olduğunu da hatırlatan Tayyip Erdoğan "Kürdü, Lazı, Çerkezi, Abazası, Arnavutu, Boşnağı ülkemizde birer alt kimliktir" dedi ancak bir de üst kimlik olduğunu, bunun da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olduğunu söyledi. Bu konuda Fransa’yı ve Amerika’yı örnek gösteren Başbakan, Amerika’da ve Fransa’da da değişik etnik kimlikler bulunduğunu ancak sorulduğunda, “Fransızım, Amerika’lıyım” dendiğini belirtti.

Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Erdoğan "Tribünlere yanlış bilgiler aktarmayın. Kazanamazsınız, kaybedersiniz" dedi.

XS
SM
MD
LG