Erişilebilirlik

Erdoğan Aydınlarla Görüşüyor


Türkiye’de terör örgütü PKK’nın eylemlerini artırması nedeniyle kamuoyunun yakından tanıdığı 150 kişinin imzasıyla yayımlanan “Aydınlar Bildirisi” bugün Başbakanlık’ta görüşülüyor.

15 Haziran tarihinde yayımlanan bildiride PKK’dan silahlı eylemlerine derhal son vermesi ve hükümetten kalıcı barışın sağlanması için yasal düzenlemeler yapması istendi.

Bildirideki görüşlerin havada kalmaması için Başbakanlıktan randevu talep eden aydınların bu talebi kabul edildi.

Başbakan Erdoğan’la görüşen kişiler arasında, geçtiğimiz günlerde “PKK terörü karşısında tavır almadığı” gerekçesiyle İnsan Hakları Derneği’nden istifa eden yazar Adalet Ağaoğlu, Profesör Dr. Gencay Gürsoy, işadamı Osman Kavala, gazeteciler Ahmet Hakan Coşkun, Ali Bayramoğlu, Nuray Mert ve Oral Çalışlar bulunuyor.

12 kişilik heyete, İstanbul Tabip Odası Başkanı Profesör Gencay Gürsoy başkanlık ediyor. Başbakanlık randevusunda yeniden tırmanan PKK terörüne ilişkin teklifler ve terörle mücadelede neler yapılabileceği tartışılıyor. Toplantıya Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de katılıyor.

Ankara’da hükümet ise terörle mücadelede neler yapabileceği konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik yapmak için kurulan komisyon, çalışmalarını yeni yasama yılına yetiştirmeye çalışıyor.

Başbakan Erdoğan bugün aydınlarla PKK konulu bir toplantı yaparken, Cuma günü de terör olaylarının en çok görüldüğü illerden biri olan Diyarbakır’a gidiyor.

Başbakanlık Sözcüsü Mehmet Akif Beki dün Erdoğan’ın Diyarbakır gezisiyle ilgili olarak bilgi verirken, Başbakan’ın, ziyareti sırasında bölgenin sosyo-ekonomik yönden gelişmesi yönünde atılacak adımları açıklayacağını söyledi.

Başbakanlık Sözcüsü ayrıca, Erdoğan’ın terörün toplumsal dayanaklarının ve zemininin ortadan kaldırılması gerektiğine inandığını belirtti. Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır gezisinde, “bölge insanı ile terör örgütü mensupları ayrılmalı” gibi terörle mücadele konusunda önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG