Erişilebilirlik

'Londra Finans Merkezi'ne Saldırı Kaçınılmaz'


İngiltere’de bir polis yetkilisi “Londra’nın ortasındaki finans merkezine terörist bir saldırı kaçınılmazdır”, dedi.

Bölgenin polis komiseri James Hart, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, niyeti şüpheli kişilerin City of London olarak bilinen finans kesimini, Amerika’daki 11 Eylül saldırılarından buyana hedef seçmek için incelediğini söyledi. Polis komiseri terörist olduklarını iddia ettiği kişilerin, ağır tahribat görebilecek özellikteki önemli binaları, iş yerlerini ve kiliseleri gözetlediklerini belirtti. Komiser, polisin bu faaliyeti tespit ettiğini ancak şu ana kadar kimseyi tutuklamadığını da kaydetti.

Öte yandan İngiliz ve İtalyan yetkililer, Londra’daki son başarısız bombalı saldırı girişimini soruşturmaya devam ediyor. Hamdi İsak ve diğer üç zanlı, 21 Temmuz’da Londra metrosunda bomba patlamaya çalışmakla suçlanıyor.

Bu arada İngiltere’den Lübnan’a kaçan bir radikal din adamı, izin verilirse geri dönmeye hazır olduğunu söyledi. Suriye doğumlu imamın, bir gazeteye verdiği demeçte, “İngiltere’de bombalı saldırı yapılacağını bilmiş olsaydım bile, yetkililere haber vermezdim” yolundaki sözleri tepkiyle karşılanmıştı. Ömer Bekri’nin, ayrıca, dinci militanlardan Irak ve Afganistan’da İngiliz askerlerine saldırmalarını istediği de ileri sürülüyor.

XS
SM
MD
LG