Erişilebilirlik

Irak'ta Saldırılar Devam Ediyor


Irak’ta direnişin yoğun olduğu kentlerinden Tikrit’te bir karakola bombalı araçla girişilen saldırıda, beş kişi ölürken çok sayıda kişi de yaralandı.

Bağdat’ta da, aralarında askerlerin ve hükümet yetkililerinin bulunduğu beş kişi, düzenlenen saldırılarda hayatını kaybetti.

Ülkenin güneyindeki Semave’deyse, kamu hizmetlerinin aksamasından şikayet eden halk, gösteri düzenledi. Polisle çıkan çatışmada bir kişi ölürken, 40’dan fazla kişi de yaralandı.

Bu arada Iraklı liderler, bugün geç saatlerde bir araya gelerek anayasa çalışmaları konusundaki anlaşmazlıklarını gidermeye çalışacak. 15 Ağustos’a kadar hazırlanması planlanan yeni Irak anayasasında, Sünni ve Kürt delegeler bazı kilit konularda anlaşmazlık yaşıyor. Bunlar arasında din devlet ilişkileri ve yönetim sisteminin yapısı gibi konular var.

Öte yandan Newsweek dergisinin düzenlediği ankete göre Başkan Bush’un Irak politikasına duyulan güvensizlikte artış oldu. Ankete katılan Amerikalıların yüzde 61’i Bush’un Irak politikalarını beğenmezken, yüzde 34’ü de onay verdi.

Bush’un genel icraatına duyulan güven oranıysa, yüzde 41’e geriledi. Katılımcıların yüzde 51’i George Bush’un başkanlık görevini iyi yapmadığı görüşünde.
XS
SM
MD
LG