Erişilebilirlik

Türkiye'ye Giden İsrail Gemileri Yoldan Çevrildi


Türkiye’ye turist götüren dört İsrail gemisi, terör tehdidi üzerine yoldan çevrildi.

İsrail Ulaştırma Bakanı Meir Şetreet, gemilerin, İsrailli turistlere yönelik saldırı hazırlıkları olduğu yolunda istihbarat alınması üzerine rota değiştirdiklerini açıkladı.

3 bin 500 turist taşıyan gemilerin bugün Alanya limanına yanaşması bekleniyordu. Ancak terör uyarısı üzerine gemilere Yunanistan ve Kıbrıs’taki limanlara gitme emri verildiği açıklandı.

İsrail gizli servisinin verdiği raporlar çerçevesinde Türkiye'de büyük çapta bir terör saldırısı beklendiğini gerekçe gösteren Ulaştırma Bakanlığı, gemilerin Alanya limanına girmesine izin vermedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Regev ise, gemilerin Türkiye'ye gitmesini önleme kararına gerekçe olarak aldıkları bir uyarıyı gösterdi, ancak gemilerin nereye yönlendirildiğini açıklamadı.

İsrail hükümeti buna benzer bir gizli servis raporundan yola çıkarak iki ay kadar önce de Mısır'ın Sina bölgesine İsraillilerin gitmemesi konusunda uyarıda bulunmuştu.

Sina yarımadasının güneyindeki Şarm el Şeyh'de geçen ay sonlarında sorumluluğunu El Kaide güdümlü bir örgütün üstlendiği saldırıda Türk vatandaşları dahil olmak üzere çok sayıda kişi ölmüştü.

İsrail savunma bakanlığı da medyaya yaptığı açıklama son birkaç gün içinde Türkiye'de İsraillilere yönelik terör saldırısı tehdidinin arttığı gerekçesiyle alınan bu kararın bir erteleme olduğunu ve en kısa zamanda gemilerin Alanya limanına girişine izin vereceklerini duyurdu.

Bazı İsrail kaynakları, gemilerin yarın Alanya'ya gidebileceğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG