Erişilebilirlik

Bush: 'Zamanından Önce Çekilmeyeceğiz'


Başkan Bush dün Amerikan askerlerini hedef alan saldırıların Amerika’yı Irak’tan zamanından önce çekilmeye zorlayamayacağını söyledi.

Texas’da eyalet meclisi üyelerine hitap eden Bush Irak’taki son vahşetin, terörist ve isyancıların Amerika’yı çekilmeye zorlamak için uygulayabilecekleri taktikleri gösterdiğini belirtti. Bush şöyle konuştu:

“Irak’ta son günlerde yaşanan şiddet, karşı karşıya olduğumuz düşmanın kim olduğunu bize hatırlatıyor. Bu terörist ve isyancılar, Amerika’nın kararlılığını sarsmak için en vahşi taktikleri kullanıyor. “

Bush teröristlerin, Amerika’nın kendini koruma isteğini anlayamadıkları için başarıya ulaşamayacağını da kaydetti. Amerikan kamuoyunun Irak savaşına desteği giderek azalıyor. Bush düşmana fırsat tanımamak için kesin bir çekilme tarihi açıklamıyor. Başkan askerlerin, Irak güvenlik kuvvetleri isyana daha iyi karşı koyabilecek duruma gelinceye kadar kalacağını bildirdi.

Başkan bu konuşmayı dün Irak’ın Haditha kentinde 14 deniz piyadesi ile bir sivil tercümanın öldürülmesinden sonra yaptı. Aynı bölgede devam eden operasyonlarda, önceki gün de iki ayrı saldırıda yedi deniz piyadesi öldürülmüştü. Dün ayrıca Ensar el Sunni adlı grup, öldürdüğü bir deniz piyadesinin kurşunlanmış cesedini gösteren bir video yayınladı. Askeri yetkililer videonun incelendiğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG