Erişilebilirlik

Rumsfeld Bağdat'ı Ziyaret Etti


Amerika Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Irak’a daha önce açıklanmayan bir ziyaret yaptı.

Rumsfeld’in Bağdat hava alanına Tacikistan’dan uçtuğu ve güvenlik nedenleriyle gezisinin gizli tutulduğu bildirildi.

Amerika Savunma Bakanı, Iraklı liderlerden yeni Anayasanın daha önce belirlenen 15 Ağustos tarihe kadar hazır hale getirmelerini istedi. Rumsfeld, Irak Başbakanı İbrahim el-Caferi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Irak hükümetini anayasasını gecikmeden kaçınarak zamanında bitirmeye çağırdı.

Başbakan el-Caferi ise Irak halkının, koalisyon güçlerinin çekilip yerlerini Irak kuvvetlerine bıraktığını görmek istediğini belirterek Amerikan kuvvetlerinin hızla çekilmesini istedi.

Ancak el-Caferi kimsenin ani bir çekilme istemediğini de sözlerine ekledi. Irak‘taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı Orgeneral George Casey ise, siyasi cephede gelişme sağlanır ve isyancıların eylemleri artmazsa gelecek baharda Amerikan kuvvetlerinin büyük ölçüde çekilmeye başlayabileceğini bildirdi.

Bu arada Bağdat’ta şiddet olayları bugün de devam etti. Bir otobüs istasyonuna düzenlenen havan saldırısında iki kişi ölür, çok sayıda kişi yaralanırken bir Bağdat havaalanı görevlisi işe giderken kaçırıldı. Bağdat’ın kuzeyinde silahlı kişiler 7 Irak askerini öldürdü.

XS
SM
MD
LG