Erişilebilirlik

İngiliz Polisi Bir 'Terör Zanlısını' Öldürdü


Londa’da bir terörist zanlısı polis tarafından vurularak öldürüldü.

Olay polisin, metro ve otobüslere yönelik bombalı saldırı girişimlerinin zanlılarını aramayı sürdürürken Stockwell metro istasyonunda meydana geldi. İngiliz televizyonuna göre polisle boğuşan terörist zanlısına beş kez ateş edildi. Stockwell, dünkü olayların meydana geldiği Oval metro istasyonu yakınında bulunuyor.

Polis, dün üç metro treni ile bir otobüste bomba patlatmaya çalışanların bulunmasına yardımcı olacak birçok kanıta sahip olduğunu açıklamıştı.

Bu arada silahlı İngiliz polislerinin Londra'nın doğusunda bulunan bir camiyi kuşattığı bildiriliyor.

Polis Müdürü Ian Blair dünkü açıklamasında, bombalardan bazılarının kısmen patladığını ve geride parmak izi, DNA ve benzeri kanıtların kaldığını söylemişti. Ayrıca sırt çantası patlayan bir kişiyi, metro istasyonundan kaçarken gören bir çok tanık bulunuyor. Bu kişi, kendisini yakalamaya çalışanların elinden kaçmayı başardı. Polis, ayrıca metrolardaki güvenlik kameralarının çektiği filmleri inceleyerek ipuçları bulmaya çalışıyor.

Yetkililer, iki hafta önceki saldırılarla dünküler arasında bağlantı kurmak için henüz erken olduğunu da belirtiyor. 7 Temmuz günü yine üç metro treni ve bir otobüse düzenlenen bombalı intihar saldırılarında, dört intihar saldırganı dahil olmak üzere 56 kişi ölmüştü.

Bu arada Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül Londra’da iki hafta arayla ikinci kez yapılan bombalı saldırılara tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan, terör olaylarının devam ettiğini vurgularken, Dışişleri Bakanı Gül olaylarda can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Abdullah Gül ayrıca, Türkiye’nin terörle mücadele için işbirliğine hazır olduğunu hatırlattı ve Başbakan Erdoğan’ın 26-27 Temmuz tarihlerinde Londra’ya yapacağı ziyaretin ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

XS
SM
MD
LG