Erişilebilirlik

Tony Blair'den Sükunet Çağrısı


İngiltere Başbakanı Tony Blair, Londra’da meydana gelen yeni patlamaların ardından, halka sükunet çağrısında bulundu.

Başbakan Blair, patlamaların, Londralıları korkutmayı amaçladığını belirterek halktan günlük işlerine devam etmelerini istedi.

Öğle saatlerinde üç metro istasyonu ve bir otobüste meydana gelen düşük şiddetli patlamaların ardından, Londra’da trafik geçici bir süre aksadı. Yetkililer üç metro hattını ulaşıma kapadı.

Londra Emniyet Müdürü Ian Blair, kentte denetimin sağlandığı yönünde güvence verdi ve patlamada can kaybı olmadığını vurguladı. Emniyet müdürü, dört patlamanın eşzamanlı gerçekleştiğine dikkat çekti.

Ian Blair, patlamamış maddeler de bulunduğunu bildirdi. Bugünkü olaylardan sonra polisin, “önemli” diye nitelediği kanıtlar elde ettiğini söyleyen Ian Blair, daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı.

İki hafta önce Londra'da yine üç metro trenine ve bir otobüse düzenlenen bombalı intihar saldırılarında 56 kişi ölmüştü. Bugünkü patlamalardan sonra iki kişinin tutuklandığı açıklandı.

Bugünkü patlamalardan sonra iki kişinin tutuklandığı açıklandı. Tutuklamalar ve polis soruşturmalarıyla ilgili ayrıntıları, Londra’da yaşayan gazeteci Mevlüt Katık’tan aldık. Alparslan Esmer’in sorularını yanıtlayan Mevlüt Katık'la söyleşiye, yukarıdaki Real Audio bağlantısından ulaşabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG