Erişilebilirlik

'Teröre Karşı Birlikte Hareket Edeceğiz'


Amerika Dışişleri Bakanlığı Kuşadası’nda geçtiğimiz haftasonu meydana gelen saldırıyı kınarken, Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği de Türkiye ile Amerika’nın teröre karşı kenetlendiğini bildirdi.

Dün düzenlenen bir törende konuşan Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nancy McEldowny, bugün benzeri görülmemiş bir tehdit ve düşman olan terörizmle karşı karşıya olunduğunu söyledi ve terörizm hangi şekilde, ya da hangi sloganın arkasına sığınırsa sığınsın, Türkiye ile Amerika’nın bu düşmana karşı kenetlendiğini ifade etti.

Mc Eldowny konuşmasında, Türkiye ile Amerika’nın El Kaide ve PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiğini de hatırlattı. Türkiye’de son günlerde düzenlenen terör saldırılarına da değinen Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, bombalı saldırılar ister Çeşme ya da Washington’da, isterse Kuşadası veya New York’ta olsun, iki ülkenin şiddeti durdurmak için birlikte hareket edeceğini söyledi.

Nancy McEldowny, iki ülkenin halklarının güvende olması için ellerinden geleni yapacaklarını ve bunun için sınırları zorlamaya hazır olduklarını da belirtti.

Türkiye’de son olarak geçtiğimiz haftasonu Kuşadası’nda bir minibüste meydana gelen patlamada aralarında İngiliz ve İrlanda’lı turistlerin de bulunduğu beş kişi ölmüş, 13 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından Amerika ve Avrupa’dan kınama mesajları gelirken, olayı “zalimce bir saldırı” sözleriyle kınayan İrlanda Dışişleri Bakanı Dermot Ahern bugün Ankara’da. İrlanda’lı Bakan şu saatlerde meslektaşı Abdullah Gül’le bir araya geliyor. Görüşmenin ardından iki bakan ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu toplantıyla, her iki bakanın da terörü kınayan mesajlar vermesi bekleniyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Kuşadası’nda meydana gelen saldırıda, 17 yaşındaki Tara Whelan adlı bir İrlanda’lı turist de hayatını kaybetmişti. Yasadışı örgüt PKK ise saldırılarla ilişkisi olmadığını bildirdi.

XS
SM
MD
LG