Erişilebilirlik

KKTC'ye 10 Milyon Dolarlık Yardım


Amerikan hükümetinin, Uluslararası Kalkınma Dairesi- AID aracılığıyla Kıbrıs Türk tarafına 10 milyon Dolar'lık yardım yapacağı açıklandı.

AID de yardımın, Bearing Point adlı Amerikan yatırım ve danışmanlık şirketi tarafından üç yıllık bir süre içinde, Kıbrıs Türk tarafında iş ve bankacılık sektörlerini geliştirmek amacıyla verileceğini bildirdi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Tom Casey, dünkü olağan brifing sırasında bir soruya karşılık olarak şu bilgiyi verdi:

"Bearing Point danışmanlık şirketi üç yıl süreli ve 10 milyon Dolarlık kontratla Kıbrıs’ın bütünleşmesini desteklemek ve buna elverişli bir ortam yaratılmasına yardımcı olmak için çalışacaktır. Bu miktar, 30 milyon 500 bin Dolar'lık Kıbrıs Ekonomik Kalkınma yardımı paketinin bir parçasıdır."

Amerikan Kongresi geçen yıl, Kıbrıs’ın iki kesimi için toplam 30 milyon 500 bin Dolar'lık bir yardım paketini onaylamıştı.

Merkezi başkent Washington yakınında Virginia eyaletinde bulunan Bearing Point şirketi de yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ta ticareti geliştirmek amacıyla küçük girişim sahiplerinin eğitimi, pazarlama ve şirket yönetimi, Kıbrıs Türk bankalarının Avrupa Birliği ve uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi, banka personelinin eğitimi gibi alanlarda hizmet vereceğini bildirdi. Şirket başkan yardımcısı James Horner, Bearing Point şirketinin bu çalışmayla Kıbrıslı Türklere modern iş yeteneklerine kavuşma ve adanın bütünlüğü için önemli olan kurum ve uygulamaları geliştirme konusunda yardımcı olacağını söyledi.
XS
SM
MD
LG