Erişilebilirlik

İntihar Bombacılarının Kimlikleri Açıklandı


İngiliz polisi , intihar bombacılarından ikisinin kimliğini belirledi.

Terörle mücadele yetkilisi Peter Clarke, Şehzad Tanvir’in metro trenlerinden birindeki patlamanın, Hasip Hüseyin’in de otobüsteki bombalı saldırının faili olduğunu açıkladı.

İngiltere doğumlu üç teröristin, adları açıklananlar dahil, Pakistan asıllı, dördüncüsünün ise Jamaica doğumlu İngiliz olduğu bildiriliyor

Açıklama, polisin, bombaları imal ettiği sanılan beşinci kişiyi arama çalışmalarını sürdürdüğü sırada yapıldı.

Bu arada Londra’da bombalı saldırılarda ölenleri anmak amacıyla, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu Avrupa ülkelerinin yanı sıra Türkiye’de de aynı anda yapıldı.

Yeni Terörle Mücadele Yasası Yolda

Londra’daki saldırıların ardından İngiliz hükümeti, yeni terörle mücadele yasası hazırladı.

Başbakan Tony Blair’in sözcüsü, yeni yasanın terörle suçlanan kişilerin, sınır dışı edilmesini kolaylaştıracağını açıkladı.

Yeni yasa uyarınca, İngiltere sınırları içinde terör eylemlerini planlamak ve göz yummak da, ağır suç kapsamına giriyor. Bunun yanı sıra, Avrupa Birliği ya da Amerika’ya girişleri yasaklanan kişilere, otomatikman İngiltere’ye giriş yasağı uygulanması da düşünülüyor.

İngiliz yasaları uyarınca, yabancılara İngiltere’ye giriş yasağı uygulanması, yalnızca içişleri bakanının yetkisinde. Bu yasa uyarınca halen 14 kişi, sınır dışı edilmiş bulunuyor..

Sözcü, Başbakan Blair’in, yeni yasanın ayrıntılarını muhalefet liderleriyle görüşeceğini de belirtti.

XS
SM
MD
LG