Erişilebilirlik

Babacan Brüksel'de


Devlet Bakanı Ali Babacan, başmüzakereci sıfatıyla ikinci kez Brüksel’de. Babacan iki gün boyunca Avrupa Birliği’nin hemen her kurumunda temaslarda bulunacak. Birlik kurumlarının tatile girmesine az bir süre kala gerçekleşmekte olan bu ziyaret Türkiye’nin pozisyonlarının bir kez daha ve ilk ağızdan anlatılmasına fırsat verecek olması nedeniyle önem taşıyor.

Başmüzakereci Ali Babacan, temaslarına Avrupa Birliği ekonomi ve maliye bakanlarını bir araya getiren Ekonomik ve Finansal İşler Konseyi’yle başlayacak. Bu toplantının aday ülkelerle yapılacak olan diyalog bölümüne katılması öngörülen Babacan, Türkiye’deki son ekonomik gelişmelere ilişkin bilgi verecek.

Bu toplantının ardından Türkiye konusunda her zaman için hararetli tartışmalara ev sahipliği yapan Avrupa Parlamentosu, Babacan’ı konuk edecek. Babacan, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu’nda Türkiye’deki reform sürecinde kaydedilen gelişmelere ilişkin bir konuşma yapacak. Bu toplantının asıl önemli kısmını ise Babacan’ın Avrupalı parlamenterlerin sorularını yanıtlayacağı bölüm oluşturacak. Babacan, Avrupalı parlamenterlerle temaslarını aksam da bir çalışma yemeğinde sürdürecek.

Babacan’ın Brüksel temasları bağlamında Avrupa Birliği Komisyonu’ndan bazı üyelerle görüşmesi de öngörülüyor. Bu çerçevede Komisyon Başkan Yardımcısı ve adalet, özgürlük ve güvenlikten sorumlu üye Franco Frattini, çevreden sorumlu üye Stavros Dimas ve bilim ve araştırmadan sorumlu üye Janez Potocnik, Babacan’ın görüşmesinin kesinleştiği isimler olarak öne çıkıyor. Komisyon’un teknik birimleriyle 3 Ekim’de başlayacak müzakere sürecine ilişkin olarak bir bilgilendirme toplantısı yapılması da Babacan’ın gündeminde.

XS
SM
MD
LG