Erişilebilirlik

'Türkiye'nin Ekonomik Performansı İyi'


Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkan Yardımcısı Anne Krueger, Türkiye’nin ekonomi ve maliye alanında iyi performans göstermeye devam ettiğini söyledi.

Daha önce Ankara’da, Para Fonu’nun, 10 milyar Dolarlık en son kredi paketi üzerinde Türkiye ile yapılan birinci gözden geçirmenin tamamlanmasının ertelendiği açıklanmıştı. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, IMF ile yeni ekonomik program çerçevesinde ön koşul olan Sosyal Güvenlik Yasası’nın Meclis’ten geçirilememesi nedeniyle gözden geçirmenin ertelendiğini bildirmişti.

IMF Başkan Yardımcısı Anne Krueger, Washington’da yaptığı yazılı açıklamada Türk hükümetinin, ekonomik performansı güçlendirecek reform programını tümüyle yerine getirmeye kararlı olduğunu vurguladı. Krueger, sosyal güvenlik reform yasasının Meclis’in yaz tatilinden önce çıkarılamadığını ve bu nedenle birinci gözden geçirme raporunun IMF Yönetim Kurulu’nda görüşülmesinin ertelendiğini bildirdi.

IMF Başkan Yardımcısı, Türkiye’nin, geniş kapsamlı reform programını tümüyle uygulamaya koyarak, güçlü ekonomik performansı sürdürmeye kararlı olduğunu vurguladı. Anne Krueger, IMF’nin, Türk hükümetinin bu çabasını desteklemek için yetkililerle yakın diyalog içinde olduğunu belirtti.

XS
SM
MD
LG