Erişilebilirlik

Genelkurmay'da Sürpriz Terör Toplantısı


Genelkurmay'da dün akşam sürpriz bir brifing yapıldı. Beş saat süren brifingde Başbakan Erdoğan'a terör ve güvenlik konularında geniş kapsamlı bilgi verildiği ve görüş aktarıldığı belirtildi.

Dün akşamüstü saat 18.00'de Genelkurmay Karargahı'na giden Başbakan Tayyip Erdoğan, beş saat kaldığı karargahtan saat 23.00'te ayrıldı.

Başbakan, Genelkurmay Karargahı'nda komutanlarla akşam yemeği de yedi. Başbakanlık çevreleri brifing gündeminin terör olduğunu belirtmekle yetindiler.

Yapılan değerlendirmeler, uzun brifing sırasında Erdoğan'a başta PKK ve irtica ile mücadele olmak üzere bir dizi önemli konuda görüş aktarıldığını gösteriyor.

Artan PKK eylemleri, türban ve Kuran kursu konusundaki gelişmelere ilişkin ordunun görüşünün Erdoğan'a iletildiği ifade ediliyor. Erdoğan'la başta Irak olmak üzere Kıbrıs ve bölgesel güvenlik konuları hakkında da değerlendirme yapıldığı kaydedildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, iki gün önce PKK'nın Kuzey Irak'ta barınmak için siyasi destek gördüğünü açıklamıştı.

Kara kuvvetleri komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, daha önce bir dergiye verdiği bir demeçte, bir yandan silahlı eylem yapıp bir yandan insan hakları konusunda talepte bulunmayı sürdüren örgüte, yurtiçi ve yurtdışından gerekli tepkinin gösterilmediğinin altını çizmişti.

XS
SM
MD
LG