Erişilebilirlik

'Irak'ta Güvenlik İki Yıl İçinde Sağlanabilir'


Irak Başbakanı İbrahim El Caferi, ülkede iki yıl içinde güvenliğin sağlanabileceğini söyledi. El Caferi dün Londra’da İngiltere Başbakanı Tony Blair’le görüşmesinden sonra bu açıklamayı yaptı.

Irak başbakanı sürenin, güvenlik kuvvetlerinin gelişip, eğitiminin tamamlanmasına ve sınırlarda denetimin sağlanmasına bağlı olduğunu da kaydetti.

Irak Başbakanı el Caferi, çoğu Suudi Arabistan vatandaşı olan direnişçilerin, Suriye’de eğitim gördüğünü de söyledi

Bağdat Yakınlarında Amerikan Helikopteri Düştü

Bağdat yakınlarında bir Amerikan askeri helikopteri düştü, 2 pilot öldü. Apache helikopterinin neden düştüğü henüz bilinmiyor.

Yine Bağdat’ta yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu iki Iraklı siville bir Amerikan askeri öldü, 2 asker yaralandı.

Bu arada Amerika Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Irak’taki direnişi, yabancı askerlerin değil, zaman içinde Iraklı güvenlik kuvvetlerinin sona erdireceğini söyledi.

Dün Amerikan televizyonlarına açıklamalar yapan Rumsfeld, Irak ordusu ve polisinin direnişi ezmesi için gerekli ortamın yaratılacağını da söyledi.

Bakan, şiddet eylemlerini azaltmak amacıyla bazı direnişçilerle temasta oldukları yolundaki haberleri de doğruladı.

Rumsfeld, temasların olağan bir süreç olarak tanımladı ve “Irak hükümetinin direnişçiler üzerinde baskı oluşturmaya çalışması kimseyi şaşırtmamalı” dedi.

XS
SM
MD
LG