Erişilebilirlik

EMMY Ödüllü Yönetmen:  Emre Şahin


O bir yönetmen. Hem de bugüne kadar çektiği iki filmi de ödül almış bir yönetmen.

Hollywood'da yaşayan yeni kuşak Türklerden Emre Şahin, ikinci filmi Çanta ile Beverly Hills Uluslararası Film Festivali'nde 'En İyi Sinematografi' ödülünü aldı. Sinema endüstrisinin kalbi sayılan Beverly Hills festivaline bu yıl 1800 film başvurmuş, bunlardan sadece 40'ı katılma hakkını elde etmişti. 40 aday arasından ödüle layık görülen Çanta, Emre Şahin'in ikinci kısa metrajlı filmi. İlk filmi ise öğrencilik yıllarında çektiği 'Fetish'. Şahin, Fetish ile Amerika'da öğrenci oscarları olarak bilinen EMMY ödüllerinde "En İyi Film" ve "En İyi Kurgu" ödülü aldı. Bu sıralarda San Fransico Film Festivali'nde gösterilen Çanta, İstanbul'da Beyoğlu'nun arka sokaklarını ilginç bir film.

28 yaşındaki Emre Şahin, ayrıca Hollywood'da ünlü yapımcı şirketler için kısa filmler çekiyor, belgeseller hazırlıyor. İşte bunlardan biri de History Channel'da yayınlanacak olan İstanbul belgeseli.

Bir yandan senaryolarını yazdığı ve yönettiği kısa filmleri, diğer yandan belgeseller ve yeni uzun metrajlı film projesiyle müthiş bir tempoda koşturan Emre Şahin'i Hollywood'da çalıştığı Atlantic Entertainment şirketinde bulduk ve ödüllü filmleri, yeni projeleri ve Amerika'daki yaşamı hakkında konuştuk.

Şahin ile söyleşimizi yukarıdaki linkten dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG