Erişilebilirlik

Irak'ta 20 Kişinin Cesedi Bulundu


Irak’ta başlarına kurşun sıkılarak öldürülmüş 20 kişinin cesedi bulundu. Kimlikleri belirlenemeyen cesetler, Bağdat’ın güneyinde bir askeri alanda ortaya çıkarıldı. Sünni din adamları örgütü, öldürülenlerin Sünni olduklarını bildirdi.

Öte yandan Mesut Barzani, Kuzey Irak’taki bölge parlamentosu tarafından Kürdistan bölgesi başkanlığına seçildi. Kürdistan Demokrat Partisi Lideri Barzani, Salı günü yemin ederek görevine başlayacak. Kürtler yeni Irak anayasası yazıldığı zaman, bölgesel başkanın, özerkliğin kazanılmasına yardımcı olmasını bekliyor.

Beş ay rehin tutulduktan sonra serbest bırakılan Fransız gazeteci Florence Aubenas ülkesine döndü.

Cumhuriyetçi Milletvekilinden 'Çekilme Takvimi' Önerisi

Cumhuriyetçi Partili bir Kongre üyesi, Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesini takvime bağlayan bir tasarıyı bu hafta sunacağını açıkladı.

Temsilciler Meclisi üyelerinden Walter Jones, dün bir televizyon programında, “Amerika Irak için yapabileceğini artık yaptı”, şeklinde konuştu.

Demokrat Partili bazı Kongre üyeleri de, Amerikan askerinin Irak’tan çekilmesi için tarih belirlenmesini istiyordu.

Bush yönetimi çekilme tarihini belirlemenin, direnişçilere cesaret vereceğini savunuyor. Başkan Yardımcısı Dick Cheney geçen hafta, Irak’taki direnişin son çırpınışlarına tanık olunduğunu söylemişti.

XS
SM
MD
LG