Erişilebilirlik

'Guantanamo'daki Cezaevi Kapatılsın'


Guantanamo Üssü’nde, terör zanlılarının tutulduğu tesisin kapatılmasını isteyen Amerikalı Demokrat Senator Joseph Biden’e Demokrat meslektaşı Patrick Leahy’den destek geldi.

Bugün bir Amerikan televizyonuna konuşan Senatör Patrick Leahy, hukuk açısından “kara delik” olarak nitelediği Guantanamo tesislerinin er ya da geç kapatılacağını söyledi.

Geçen hafta Demokrat Senatör Biden tesislerin kapatılması çağrısında bulunmuş, bu istek eski Başkan Jimmy Carter tarafından da desteklenmişti.

Dün ise Senatör Mel Martinez, bu çağrılara katılarak Guantanamo’daki hapishanenin kapatılmasını isteyen ilk Cumhuriyetçi politikacı oldu. Uluslararası Af Örgütü, Guantanamo tesislerini, Sovyet esir kamplarından esinlenerek “günümüzün Gulag’ı” diye tanımlamış, bu eleştiri Başkan Bush ve Savunma Bakanı Donald Rumsfeld tarafından reddedilmişti.

Bush, tesislerin kapatılıp-kapatılmayacağı yönündeki bir soru üzerine ise, doğrudan bir cevap vermek yerine, yönetimin Amerika’nın çeşitli alternatifleri gözden geçirdiğini söylemişti.

XS
SM
MD
LG