Erişilebilirlik

Irak'ta Saldırılarda 24 Kişi Öldürüldü


Bağdat ve çevresinde düzenlenen saldırılarda 24 kişi daha öldürüldü.

İçişleri bakanı, seçkin komando birliğinin eski bir üyesinin, birlik karargahına girerek kendisini havaya uçurduğunu ve üç kişiyi öldürdüğünü açıkladı. İntihar bombacısının binaya üzerinde polis üniformasıyla girdiği bildirildi. ”Kurt Tugayı” adlı komando birliği Şiilerden oluşuyor ve Sünniler tarafından mezhep cinayetleri işlemekle suçlanıyor.

Öte yandan yine Bağdat’ta isyancılar inşaat işçilerini taşıyan bir minibüse ateş açarak en az 11 Iraklıyı öldürdü, üçünü de yaraladı.

Polis, Bağdat’ın Şii mahallesinde gece yarısı içine bomba yerleştirilmiş bir aracın havaya uçması sonucu en az 10 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bağdat’ta Slovakya Büyükelçiliği önünde kendisini havaya uçuran bir intihar bombacısı, 4 kişinin yaralanmasına yol açtı.

Bu arada iki Amerikan askerinin daha dün yol kenarına yerleştirilen bir bombanın araçları yakınında patlaması sonucu öldüğü açıklandı.

Irak İçişleri bakanı Beyan Cebir ise geçen haftaki Yıldırım Operasyonunda 1300 teröristin yakalandığını, çok sayıda silaha el konduğunu açıkladı. Bakan, güvenlik güçlerinin bombalı saldırıların sayısını önemli ölçüde azalttığını da ileri sürdü.

XS
SM
MD
LG