Erişilebilirlik

'Kıbrıslı Türklerin İzolasyonuna Son Verilsin'


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ziyaret eden Amerikan Kongre heyetinin başkanı Ed Whitfield, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ı harekete geçmeye çağırdı. Bakana mektup yazan Kongre üyesi Kıbrıslı Türklerin izolasyonuna son verilmesini istedi.

Kongre üyesi Ed Whitfield Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a gönderdiği mektupta, Kıbrıslı Türklerin 24 Nisan referandumunda büyük bir cesaret örneği göstererek Kıbrıs’ın geleceği için oy kullandıklarını; ancak Kıbrıslı Rumların bunu karşılıksız bıraktığını yazdı. Whitfield, buna rağmen Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyonun kaldırılmadığını hatırlattı.

Cumhuriyetçi milletvekili Whitfield, Bush yönetiminin Kıbrıs’a verdiği 30 milyon dolarlık yardım paketinin yeterli olmadığını yazdı. Whtifield, mektubunda, Amerika’nın vereceği yeni teşviklerin Kıbrıslı Türklerin cesaretinin ödüllendirilmesi için önemli olduğunu belirtti.

Whitfield, mektubuna şöyle devam etti: “Sayın Bakan, Kuzey Kıbrıs’a uçuş seferlerinin ve ticari ilişkilerin başlatılmasının tam zamanıdır... Bu konuda sizin önderliğinize ihtiyacımız var.”

Temsilciler Meclisi üyesi Ed Whitfield Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a yazdığı mektubunda, “ekonomik ve siyasi olarak çok uzun zamandır acı çeken Kuzey Kıbrıslıların siyasi cesaretinin takdir edilip desteklenmesini” istedi.

Whitfield mektubuna şöyle son verdi: “Bu konuda adım atmamak, Kıbrıslı Rumların uzlaşmaz tutumunu ödüllendirmek, ve Kıbrıs’ta yeni bir başlangıç için oy kullananları görmezden gelmek olur.”

Ayrıca Ed Whitfield’ın bürosundan Amerika’nın Sesi Radyosu’na yapılan açıklamada, Kongre Üyesinin Kıbrıs ziyaretinin sembolik olmadığı ve Kuzey Kıbrıs’a uygulanan izolasyonunun kaldırılması için çalışmaya devam edeceği belirtildi.

XS
SM
MD
LG