Erişilebilirlik

'Kuzey Kıbrıs'a Hava Bağlantısı İncelenecek'


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Beyaz Saray’daki görüşmenin hemen ardından bir basın toplantısı düzenleyerek görüşmeler hakkında ayrıntılı bilgi verdi, soruları cevapladı.

Başbakan, Başkan Bush’la üzerinde durdukları konular hakkında basın toplantısında kısa bir açıklama yaptı.

Erdoğan ikili ilişkilerde önemli sorun olmadığını, iki ülkenin ortak bir vizyonla hareket ettiğini, Genişletilmiş Ortadoğu Projesi çerçevesinde Türkiye’nin bölgede önemli sayılacak çalışmaları olduğunu anlattı. Erdoğan Amerikan aleyhtarlığının, dünyanın her yerinde olduğu gibi, Türkiye’de de "marjinal" diye tanımladığı sağ ve soldaki aşırı kesimlerden kaynaklandığını söyledi. Erdoğan bu konuda "Bazı fotoğraf kareleri sürekli tekrarlanıyor" diye konuştu. Başbakan hükümet olarak bunun üzerine gitmekte bir fayda görmediklerini, üzerine gitmenin "çatışmaya yolaçacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan, Başkan Bush’la Kıbrıs konusundaki gelişmeleri değerlendirdiklerini, bir grup Kongre üyesinin son günlerde Ercan Havaalanını kullanarak Kuzey Kıbrıs’a gitmesini, Türkiye’nin çok olumlu bir ilk adım olarak gördüğünü belirtti ve Amerika ile Kuzey Kıbrıs arasında uçak seferlerini daimi hale getirilmesi için çalışılacağını bildirdi. Erdoğan, Beyaz Saray'daki görüşme sırasında Başkan Bush'un, bu konunun incelenmesi için Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini söyledi. Başbakan Kıbrıs’taki referandumda alınan sonucun ardından, bundan sonraki süreçte karşı tarafın adım atmasının beklendiği konusunda, Başkan Bush’la görüş birliği içinde olduklarını da ekledi.

Başbakan Erdoğan'ın Washington'da düzenlediği basın toplantısı hakkında ayrıntılı haberi yukarıdaki linke tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG